• Main
  • News

???????????????? ???????????????????? ???????????????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????

.

Formwork ialah bahan asas yang sangat penting untuk tentukan kualiti konkrit. Acuan yang digunakan kena betul supaya struktur rumah tu nampak cantik.

.

Ramai kontraktor yang pandang remeh pasal formwork ni. Formwork yang teruk akan menyebabkan hasil kerja finishing jadi tak cantik.

Tahu kerja nak siap cepat je, last last finishing hancur hehe...

.

Cara pemasangan formwork dan bahan yang digunakan adalah antara faktor yang penting untuk pastikan kita dapat hasilkan formwork yang elok

.

Di bawah ni ialah tips untuk kontraktor dapatkan konkrit yang cantik:

????. ???????????????? ???????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????????????

Bila kontraktor guna plywood 12mm waterproof, ia dapat kurangkan risiko untuk formwork tu rosak apabila nak dismantle.

Ini disebabkan ketebalan 12mm itu cukup tebal untuk tampung cara bukaan kayu yang kasar
.

????. ???????????????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????

Sapuan minyak hitam ini dapat jaga permukaan finishing supaya tak rosak walaupun akan digunakan berkali - kali. Kalau sapu dengan minyak hitam, formwork senang bukak dan minyak tak bercampur dengan simen

.

????. ???????????????????????????? ????????????????????????????????

Biasa kita dengar, formwork pecah bila tengah konkrit. Bila nak buat formwork untuk beam, gunakan tetulang yang cukup supaya dapat tahan formwork tu dari kembang atau pecah semasa buat kerja konkrit

.

????. ???????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????? ???????????????????? ????????????????????????????

Formwork yang nak digunakan semula perlu dilapik untuk elakkan formwork itu terdedah dengan air apabila hujan. Sebab kalau kena air, formwork itu boleh lentur dan kembang

.

????. ???????????????? ???????????????????????????????????????????? ???????????????? ???????????????????? ????????????????????????????????

Biasakan untuk guna nat dan skru kalau boleh sebab kalau kita pakai paku yang banyak, formwork mudah rosak.

.

Ini adalah tips yang iConstruct kongsikan untuk semua kontraktor supaya dapat hasilkan kerja yang baik

.

Untuk dapatkan kayu, plywood dan konkrit yang berkualiti serta harga MURAH, boleh hubungi Encik Amirul di iConstruct


✅ Barangan berkualiti

✅ Servis kualiti

✅ Bahan binaan harga murah dari pasaran

.
Caranya mudah, klik link whatsapp di bawah sekarang untuk berurusan dengan iConsruct:

.
https://kontraktoronline.wasap.my

.

https://kontraktoronline.wasap.my

.

https://kontraktoronline.wasap.my


About Us

  • iConstruct

    iConstruct is a B2B marketplace that connects contractors directly to suppliers in the construction industry. We aim to deliver a convenient and seamless experience for contractors to look for materials anytime and anywhere with the best price